alt

Årets dugnadsarbeid i merkeskogene har hovedsakelig vært utført i vinter- og påskeferiene. Arbeidet har resultert i et åpent område innenfor sørøstre hjørne av Søre merkeskog. Det er plantet løvtrær i rydningsområdet. Hele ringmerkingsfeltet i Søre merkeskog er blitt toppet i en jevn høyde, i underkant av heisenettene. Omfanget av årets dugnadsinnsats er betydelig.

Nettoppsettet er som før, men med en forlengelse av ytre heis på 18 meter mot øst. Denne dekker nå hele nordsiden av Søre merkeskog. Nye nett er kjøpt inn til erstatning for de utslitte nettene i indre heis. Ringmerkingsaktiviteten for høsten planlegges inneværende år å starte opp tidlig i august. Ved gunstige værforhold vil det bli havsvalefangst på Pedleneset i månedsskiftet juli/august.

Ringmerkingsgruppa har også bidratt aktivt i forbindelse med Utsira kommunes lyngbrenningsprosjekt. All lyng i utmarka nord for en linje mellom Måkskitmyre og søppelplassen ble svidd av i vår.

Ellers vil det som vanlig bli aktivitet i merkeskogene hele høsten, med oppstart i august. En egen tabell over årets ringmerking vil kunne følges her på nettsiden.

alt

Ikke mye lyng igjen her nei ...