Det blir logg hele uke 40 og 41, men det offisielle programmet blir fra torsdag til lørdag i uke 40:


Fuglepub torsdag 6. oktober på Dalanaustet kl. 20:00

Det blir åpent kun for fuglafolk, og vi regner med at alle stiller opp med tanke på at det forventes et visst salg av mat og drikke. Etter loggen blir det både foredrag og quiz, se under.


Foredrag og presentasjoner under Bombeuka
 

 • altPresentasjon av Bevingede ord - et fugleperspektiv på livet (Bjarte Slettebø og Alfred Haram) ved Alfred Haram. Lansering av ny spennende bok (torsdag 6. oktober ca. kl. 21:00 på Dalanaustet under fuglepub).
 • Quiz ”Mystery Bird” ved Jan Kåre Ness (torsdag 6. oktober på Dalanaustet).
 • Presentasjon av Flyktige motiver – kunsten å fotografere fugler (Christian Tiller og Terje Kolaas) ved Christian Tiller. Lansering av ny spennende bok (fredag 7. oktober på Sirakompasset etter årsmøtet).
 • Foredrag av Vegard Bunes ”Spania til alle årstider” (lørdag 8. oktober ca. kl. 21:00, like etter loggen på Kompasset).
 • Foredrag av Tormod Amundsen ”Gråvingemåke vs oljeeventyr - en nordområdesatsing på fugler” (lørdag 8. oktober ca. kl. 22:00 på Kompasset).Logg: Det blir som nevnt daglig logg i hele perioden

I første del av uke 40 vil det føres logg hver dag kl. 20:30. Sted vil bli annonsert når dette er bestemt.

Onsdag 5. oktober og torsdag 6. oktober blir det logg på Dalanaustet kl. 20:00. Onsdagen vil det være åpent for alle mens torsdagen er en ren fuglepub, se eget punkt.

Fredag 7. oktober og lørdag 8. oktober blir loggen på Sirakompasset i forkant av årsmøte og foredrag.

For de som ikke vet hvor Sirakompasset ligger så er det den nye skolen bak Siratun. Der har vi fått låne den store forelesningssalen. Takk til Utsira kommune som alltid er velvillig innstilt til oss fuglafolk.

Tid og sted for logg i uke 41 vil bli annonsert seinere.


Annen informasjon
 

 • altNatur og Fritid ved Vegard Bunes vil også i år ha salgsutstilling i tilknytning til årsmøtehelgen. Dette blir på Kompasset både fredag og lørdag. Støtt opp om dem på www.naturogfritid.no
   
 • altOgså det nye bombevarslersystemet BMS vil være på plass ved at Ann Axelsson vil være til stede på kveldene for spørsmål og innmeldinger. Hun vil også ha en kort presentasjon av systemet en av kveldene.
   
 • altI tillegg har også Norges største fotobutikk FotoVideo annonsert at de stiller med utstilling og presentasjon av mye fotoutstyr hele årsmøtehelgen. Her er deres nettside: www.fotovideo.no


Øvrig informasjon (overnatting m.m.) finner du andre steder her på nettsiden vår.

Det oppfordres for øvrig til å begrense bilkjøring og å parkere fornuftig, spesielt i Herberg.


Velkommen til Utsira!

Utsira fuglestasjon

 

Her litt mer info om de to boklanseringene i bombeuka:


Bevingede ord - et fugleperspektiv på livet (Bjarte Slettebø og Alfred Haram)

Spennende og flott bok med fuglebilder og sitater som er satt sammen på en slik måte at alle kan komme i god stemning. Her får du over 100 sider med høykvalitets fuglebilder og bevingede ord med både humor og dybde.


Flyktige motiver – kunsten å fotografere fugler (Christian Tiller og Terje Kolaas)

Endelig en norsk bok om fotografering av fugler! Her får du kunnskap trinn for trinn, om grunnleggende fotokunnskap, utstyr og alle de praktiske triksene som skal til for at du skal løfte bildene dine fra det ordinære til det spektakulære.

Boka og bildene er laget av Christian Tiller og Terje Kolaas. De har i mange år bergtatt oss med fuglebilder som går langt ut over det å avbilde fugler. De har dessuten årelang pedagogisk erfaring. I denne boka deler de uselvisk av sin kunnskap.

alt alt