Program bombeuka 2016

UFS logoFuglepub torsdag 6. oktober på Dalanaustet kl. 20:00

Det blir åpent kun for foglafolk, og tradisjonen tro blir det logg, quiz og god stemning. Quiz-en i år er tilbake i hendene til Jan Kåre Ness så det er bare å kvesse kunnskapene.
Dalanaustet disker opp med pizzabufe som i fjor, og vi regner med at alle støtter opp og stiller med tanke på at det forventes et visst salg av mat og drikke. Det blir nok komla på butikken samme dag – så den tar vi tidlig.

Årsmøte fredag 7. oktober på Kompasset kl. 21:00.

Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen starter presis kl 20:30. Natur og fritid stiller også i år med egen stand. Den blir også i år betjent av Jonas Langbråten.
Det blir også salg av brus, kaffe og litt å tygge på, samt salg av Utsira fuglestasjons egne effekter.
Årsmøtet starter kl 21:00, se egen sak med innkalling og saksliste.

Etter årsmøte blir det igjen tid til litt spising og handling før vi avslutter kvelden med et par korte men kjekke innlegg:

 

  • Christiansø og verdens beste birder – kort video av Jan Kåre Ness som besøkte øyen i forbindelse med funnet av WPs første steinsanger.
  • NOF Travel – presentasjon av NOF Travel av Natur & fritid ved Jonas Langbråten.


Lørdag 8. oktober på Kompasset kl 20:00

Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen starter presis kl 20:30. Natur og fritid har også stand denne dagen. Det blir også salg av våre egne Utsira fuglestasjon effekter (t-shirts, gensere og kopper og helt nye hettegensere), samt salg av brus, kaffe og noe til kaffen.

Etter loggen og premiering av Birdrace vinnerne blir det et par spennende foredrag hvor vi slipper ungdommen til:

 

  • Alaska sommeren 2016 ved Bjørn og Noah N. Penk
  • California ved Bjørn Mo

 Bjørn Mo i aksjon på KvitsøyBjørn og Noah Penk på Utsira, her sammen med Brage Heggland til venstre


Logg andre dager:

I perioden lørdag 1. oktober til onsdag 5. oktober blir det nok daglig logg enten på Sildaloftet eller på Dalanauset de dagene de holder åpent. Følg med på vår facebook side eller på appen Band for mer informasjon. Vi kommer tilbake til om det blir felles logg i uke 41.

Utstilling og stand
Natur og Fritid ved Jonas Langbråten vil også i år ha salgsutstilling i tilknytning til årsmøtehelgen. Dette blir på Kompasset både fredag og lørdag. Støtt opp om dem på www.naturogfritid.no

Vi stiller i tillegg med egen stand hvor vi selger våre Utsira fuglestasjon-effekter (t-shirts, gensere, hettegensere og kopper). Vi selger også siste rest av gamle årbøker. Det blir også mulighet å kjøre kaffe og mineralvann samt litt å tygge på.

Birdrace
Det blir Birdrace på lørdag 8. oktober. En må være 2-5 personer på et lag, og påmelding skjer senest under årsmøtet kvelden. Det blir premiering på lørdag kveld.

Ringmerking
Det blir fangst i merkeskogene hver dag i uke 40 og 41 så lenge forholdene skulle tilsi dette. Vi oppfordrer alle til å følge anvisninger gitt av stasjonens personell samt at en IKKE går i nettgatene.
Dessuten ber vi om at en viser hensyn til ringmerkerne. Det kan bli veldig mye folk som henger rundt merkebua til tider.

Overnatting og annen informasjon

Informasjon om overnatting finner du her på nettsiden vår. Det er i skrivende stund fortsatt ledige rom og langtidsvarselet virker spennende.

Det har allerede strømmet på med sjeldenheter fra hele landet hvor vel Kvitsøy og Værøy må sies å ha den beste uttellingen så langt. Satser vi på at Utsira som vanlig slår hardt tilbake?

I tillegg til servering på Dalanaustet så har også butikken matservering de fleste dager. Vi legger ut informasjon om dette fortløpende på vår facebook side.

Ellers oppfordres det som vanlig til å begrense bilkjøring og parkere fornuftig, spesielt i Herberg hvor det fort blir problemer for folk å komme frem. Parker da heller nede ved kirka, eller ta beina fatt – det er da en får med seg mest fugl.

Stor takk til Utsira kommune som alltid er velvillig innstilt til oss fuglafolk, og som har latt oss få låne det flotte Sirakompasset.

Velkommen til Utsira!


Utsira fuglestasjon

Her en liten forsmak på Penk brødrenes foredrag: