Program bombeuka 2017

Fuglepub torsdag 5. oktober på Dalanaustet kl. 20:00

Det blir åpent kun for foglafolk, og tradisjonen tro blir det logg, quiz og god stemning.
Quiz-en i år er laget av Morten Kersbergen.
Dalanaustet disker opp med pizzabufe som i fjor, og vi regner med at alle støtter opp og stiller med tanke på at det forventes et visst salg av mat og drikke. Det blir forøvrig mat å få på Dalanauset hver dag i uke 40, se nederst i denne artikkel eller på facebook siden vår.


Årsmøte fredag 6. oktober på Kompasset kl. 21:00.

Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen starter presis kl 20:30. Natur og fritid stiller også i år med egen stand. Den blir også i år betjent av Jonas Langbråten.
Det blir også salg av brus, kaffe og litt å tygge på, samt salg av Utsira fuglestasjons egne effekter.
Årsmøtet starter kl 21:00, se egen sak med innkalling og saksliste.

Etter årsmøtet blir det lansering av serien «Norske bombeøyer». Egil Ween tar oss raskt igjennom de mest potente øyene, samt del1 i denne serien – nemlig Værøy. Det vil bli foredrag med en ny øy hvert år, og vi har allerede blitt lovet kjekke foredrag av flere.


Lørdag 7. oktober på Kompasset kl 20:00

Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen starter presis kl 20:30. Natur og fritid har også stand denne dagen. Det blir også salg av våre egne Utsira fuglestasjon effekter, samt salg av brus, kaffe og noe til kaffen.
Etter loggen og premiering av Birdrace vinnerne blir det et spennende foredrag om Alaska i regi Christian Tiller. En kan følge Christian som fotograf enten på facebook eller instragram

 

Her på kryssetur sammen med Egil Ween

 


Logg andre dager: Vi forsøker å få til daglig logg i hele perioden

I perioden lørdag 30. september til onsdag 4. oktober blir det nok daglig logg enten på Sildaloftet eller på Dalanauset de dagene de holder åpent. Sannsynligvis betyr det Dalanauset i alle fall lørdag 30. september og onsdag 4. oktober men følg med på vår facebook side eller på Utsira Band (Bombevarsel for Utsira) for mer informasjon.


Utstilling og stand
Natur og Fritid ved Jonas Langbråten vil også i år ha salgsutstilling i tilknytning til årsmøtehelgen. Dette blir på Kompasset både fredag og lørdag. Støtt opp om dem på www.naturogfritid.no


Jonas har også med seg det nye Swarovski BTX teleskopet som kan testes av dem som måtte ønske det. Swarovski BTX


Vi stiller i tillegg med egen stand hvor vi selger våre Utsira fuglestasjon-effekter (t-shirts, gensere, hettegensere og kopper). Vi selger også siste rest av gamle årbøker. Det blir også mulighet å kjøre kaffe og mineralvann samt litt å tygge på.

Birdrace
Det blir Birdrace på lørdag 7. oktober. En må være 2-5 personer på et lag, og påmelding skjer senest under årsmøtet kvelden. Det blir premiering på lørdag kveld.


Ringmerking
Det blir fangst i merkeskogene hver dag i uke 40 og 41 så lenge forholdene skulle tilsi dette. Vi oppfordrer alle til å følge anvisninger gitt av stasjonens personell samt at en IKKE går i nettgatene.
Dessuten ber vi om at en viser hensyn til ringmerkerne. Det kan bli veldig mye folk som henger rundt merkebua til tider.

Overnatting og annen informasjon

Informasjon om overnatting finner du andre steder her på nettsiden vår. Det er i skrivende stund fortsatt ledige rom.

Det har allerede strømmet på med sjeldenheter fra hele landet hvor vel Nordlands øyene må sies å ha den beste uttellingen så langt. Satser vi på at Utsira som vanlig slår hardt tilbake?

Ellers oppfordres det som vanlig til å begrense bilkjøring og parkere fornuftig, spesielt i Herberg hvor det fort blir problemer for folk å komme frem. Parker da heller nede ved kirka, eller ta beina fatt – det er da en får med seg mest fugl.


I tillegg til servering på Dalanaustet så har også butikken matservering de fleste dager. Vi legger ut informasjon om dette fortløpende på vår facebook side.

Her imidlertid ukas meny på Dalanauset som lovet:
Mandag 2. oktober 1400-1630: Thai nudelsuppe med kylling og brød, 129kr
Tirsdag 3. oktober 1400-1630: Kjøttkaker, liten 150kr/stor175kr
Onsdag 4. oktober 1400-1630: Burritos med husets salsa, kjøttdeig, salat og ost
Onsdag 4. oktober 2000-0100: Pub, pizza med mer.
Torsdag 5. oktober1400-1630: Dagens suppe (kjøttsuppe e.l.) – skåderpub på kvelden
Fredag 6. oktober 1400-1630: Chilli con carne med ris og tortillachips 139kr
Lørdag 7. oktober 2000-0130: Pub, pizza med mer

Ellers en stor takk til Utsira kommune som alltid er velvillig innstilt til oss fuglafolk, og som har latt oss få låne det flotte Sirakompasset.

Velkommen til Utsira!
Utsira fuglestasjon

 

Tiller i aksjon: