Den første helgen i bombeuka viste fine tendenser med funn av brunsanger, sitronerle, flere sibirpiplerker og bra antall med dvergspurv og gulbrynsangere.


Allerede søndag kveld blåste det imidlertid opp til storm, og i store deler av bombeuka ble det dessverre vanskelige skådeforhold med mye vind og tidvis mye nedbør.


Ikke før det endelig ble gunstige forhold mandagen etter bombehelgen så ble det fart i sakene og to blåstjert ble fanget i merkeskogen. Dette var funn nr 20. og 21. for Utsira.

 

Bjåstjert (Foto: Bjørn Mo)


Ellers kommer jo en mer utfyllende rapport om selve observasjonene i oktober snart i form av ny artikkel i Siste-nytt spalten vår. Der vil vi også publisere enda flere fuglebilder. I den anledning benytter jeg muligheten til å takke Atle Grimsby for de månedlige rapportene og Mark Thomsen for oversettelser.


Tilbake til det offisielle programmet i bombeuka som startet torsdag 5.10 med fuglepub på Dalanaustet. Ikke like bra oppmøte i år dessverre men en livlig quiz i regi Morten Kersbergen fikk stemningen opp på et høyt nivå. Geir Mobakken var tilbake på toppen av seierspallen tett fulgt av Jonas Langbråten og Bjørn Mo.


Årsmøtet ble avholdt 6.10, og Egil Ween geleidet folket gjennom kvelden. Eivind Sande fortalte om ringmerkinggruppas arbeid og presenterte også regnskapet som viste positivt resultat. Her er ny og oppdatert tabell over ringmerkinger på Utsira siden oppstarten av UFS i 1992.
Årsmøtet ble avholdt i auditoriet på Sirakompasset som Utsira kommune igjen velvillig hadde stilt til disposisjon. Styret ble gjenvalgt, mens det ble oppfordret til å stille i valgkomiteen da Hals & Austevik ønsket avløsning.
Kvelden ble avsluttet med et kort foredrag om Norske Bombeøyer i regi Egil Ween inklusiv bilder fra Værøy akkompagnert av NRKs radioprogram fra Værøy et par uker tidligere. Værøy karret seg inn på topp 10 listen over Norske Bombeøyer til tross for manglende Norgesgull, noe som viste seg å være korrekt da det ikke gikk mange dager før et Norgesgull i form av en mugimakifluesnapper ble funnet av fjorårets quizvinner Geir Kristensen.


Jonas Langbråten fra Natur og fritid var for øvrig til stede både fredag og lørdag. Som vanlig takkes Natur og fritid for å gjøre bombehelgen enda mer spennende.


På lørdagen var det igjen samling på Sirakompasset, og etter den daglige loggen var det et kjekt foredrag av Christian Tiller. Vi ble tatt med på en tur til Alaska, med masse flotte bilder.


Også i år var det salg av nybakte boller og andre herlige bakstverk. Vi må få takke Øysteins eminente frue Kristina for fantastisk gode ting. Vårt eminente salgsteam bestående av Torborg Berge, Eivind Sande og Truls W. Andersen fikk både solgt medlemskap og Utsira effekter samtidig som mat og drikke fikk bein å gå på.


På lørdagen ble det arrangert Birdrace. Igjen en herlig ungdommelig entusiasme kombinert med godt voksne som ble som barn igjen. I år tok «The Young Grimsbys» tilbake tronen og stakk av med seieren – gratulerer til Isak, Benjamin og Markus Grimsby. Her noen av medlemmene i Unge Ornitologer Norge:

 

Foto: Egil Ween


Også i år koster vi på oss et lite galleri av folk og fe tatt i løpet av bombeuka samt noen flotte fuglebilder, takk til alle som har bidratt med bilder.


Egil Ween
leder Utsira fuglestasjon


De siste 2 kjente eksemplar av Utsira boka ble solgt til blide sørlendinger:

Nye benker i merkeskogen var flittig i bruk:

Foto: Bjørn Mo

Foto: Bjørn Mo

En sandløper i Norevågen var et yndet fotoobjekt:

Foto: Egil Ween

Vår eminente Siste Nytt spaltør Atle Grimsby:

Foto: Egil Ween

Truls er et arbeidsjern, det råder det liten tvil om:

Foto: Egil Ween

 


Vi avslutter med noen fuglebilder fra bombeuka:

Sitronerle (Foto: Bjørn Mo)

Dvergspurv (Foto: Bjørn Mo)

Gulbrynsanger (Foto: Christian Tiller)

Svartstrupe (Foto: Tore Vang)

Tartarpiplerke (Foto: Egil Ween)

Foto: Bjørn Mo

Foto: Egil Ween