Program bombeuka 2018

Fuglepub torsdag 4. oktober på Dalanaustet kl. 20:00

Tradisjonen tro blir det logg, quiz og god stemning på Dalanauset på torsdagen.
Quiz-en i år er laget av Egil Ween, så da vet dere av erfaring at det ikke blir enkelt.
Dalanaustet disker opp med pizzabufe som i fjor, og vi regner med at alle støtter opp og stiller med tanke på at det forventes et visst salg av mat og drikke.  
Anders åpner denne dagen kun for oss foglafolk, så still opp.

Årsmøte fredag 5. oktober på Kompasset kl. 21:00

Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen starter presis kl 20:30.
Natur og fritid stiller også i år med egen stand. Den blir også i år betjent av Jonas Langbråten.
Det blir også salg av brus, kaffe og litt å tygge på, samt salg av Utsira fuglestasjons egne effekter.
Årsmøtet starter kl 21:00, se egen sak med innkalling og saksliste publisert på nettsiden vår.

Etter årsmøtet er det klart for neste del i serien «Norske bombeøyer».
I år er turen kommet til Store Færder og Håkon Heggland vil lose oss igjennom en presentasjon laget av ham og Terje Axelsen. Det blir også salg at Store Færder boka som kom ut i fjor til rabattert pris.

Asurmeis (Foto: Jonas Langbråten)Lørdag 6. oktober på Kompasset kl 20:00

Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen starter presis kl 20:30. Natur og fritid har også stand denne dagen. Det blir også salg av våre egne Utsira fuglestasjon effekter, samt salg av brus, kaffe og noe til kaffen.

Etter loggen og premiering av Birdrace vinnerne blir det et par spennende foredrag av Jonas Langbråten. Har tar oss med til Uralfjellene og deretter Madeira.
Begge steder er høyaktuelle siden det er planlagt turer til begge destinasjonene. Jonas vil også informere om dette.

Det blir også en kort presentasjon av webportalen www.birdingbed.no av Erik A. Hansen. Dette er en nokså ny lokalitetsguide for fuglefolk som inneholder mye informasjon.

Logg andre dager
Vi forsøker å få til daglig logg i hele perioden. Informasjon om dette gis enten på vår facebook side eller på Band (Bombevarsel for Utsira).

Utstilling og stand
Natur og Fritid ved Jonas Langbråten vil også i år ha salgsutstilling i tilknytning til årsmøtehelgen. Dette blir på Kompasset både fredag og lørdag. Støtt opp om dem på www.naturogfritid.no

Vi stiller i tillegg med egen stand hvor vi selger våre Utsira fuglestasjon-effekter (t-shirts, gensere, hettegensere og kopper). Vi selger også siste rest av gamle årbøker. Det blir også mulighet å kjøre kaffe og mineralvann samt litt å tygge på.

Birdrace
Det blir Birdrace på lørdag 6. oktober. En må være 2-5 personer på et lag, og påmelding skjer senest under årsmøtet kvelden. Det blir premiering på lørdag kveld.

Ringmerking
Det blir fangst i merkeskogene hver dag i uke 40 og 41 så lenge forholdene skulle tilsi dette. Vi oppfordrer alle til å følge anvisninger gitt av stasjonens personell samt at en IKKE går i nettgatene.
Dessuten ber vi om at en viser hensyn til ringmerkerne. Ikke la det bli for mye mas.

Overnatting og annen informasjon

Informasjon om overnatting finner du andre steder her på nettsiden vår. Det er i skrivende stund fortsatt ledige rom.

Ellers oppfordres det som vanlig til å begrense bilkjøring og parkere fornuftig, spesielt i Herberg hvor det fort blir problemer for folk å komme frem. Parker da heller nede ved kirka, eller ta beina fatt – det er da en får med seg mest fugl.

I tillegg til servering på Dalanaustet så har også butikken matservering alle dager. Menyen er lagt ut på vår facebook side. Også Dahmsgård har bevertning.

Dessuten så har den nye Fyrkafeen i Fyrstova åpent hver dag fra kl 12-15 i perioden 29.9.-7.10.

Ellers en stor takk til Utsira kommune som alltid er velvillig innstilt til oss fuglafolk, og som har latt oss få låne det flotte Sirakompasset.

Velkommen til Utsira!
Utsira fuglestasjon

 

Her en liten teaser av bildene Jonas skal vise fra Maderia:

Fregattstormsvale (Foto: Jonas Langbråten)