Program bombeuka 2020


En kan vel si at bombehøsten er godt i gang i skrivende stund. Det skal mye til å toppe brunkinnparulaen men det ser ut som den kan bli en longstayer så det er lite håp for alle som har tenkt seg ut. Forholdene utover i uke 40 ser dessuten spennende ut for innsig av østlige arter.


Det blir ikke noe offisielt program før torsdag 1. oktober men fra og med søndag 27.9 blir det åpent på kveldstid på Krambuloftet (over butikken) fra 18-22 så det blir trolig logg der fra søndag til og med onsdag men endelig beskjed blir lagt ut på Utsira Band.


Her er en oppsummering av programmet videre i uka:


Fuglepub torsdag 1. oktober på Dalanaustet kl. 20:00.
Det blir åpent kun for foglafolk, og tradisjonen tro blir det logg, quiz og god stemning. Dalanaustet disker opp med pizza som vanlig, men grunnet restriksjoner blir det servert porsjonspizzaer. Av samme grunn ber vi om påmelding på forhånd. Send en melding til Egil Ween (sms på 90023461 eller messenger).
Quiz-en er i år overlatt til Torborg Berge.


Årsmøte fredag 2. oktober på Kompasset kl. 21:00.
Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen begynner kl. 20:30 etterfulgt av årsmøtet.
Etter årsmøte blir det foredrag – det er Røst sin tur i år i serien «Norske bombeøyer». Martin Eggen har laget foredraget med både sine egne og Steve Baines sine bilder så her blir det mye snadder.

 

meg

 

Natur og fritid stiller også i år med egen stand. Jonas Langbråten har også med seg den nye Swarovski Pure NL kikkerten som det blir mulig å teste ut.


Det blir også i år salg av brus, kaffe, kaker og pølser samt Utsira fuglestasjons egne effekter. Det er i år kjøpt inn masse nyheter og mange størrelser. Betaling kun med Vipps.


Minner her om smittevernsregler. Stolene skal settes opp med 1 meters mellomrom, alle må registrere seg ved ankomst og det blir ingen selvbetjening av mat og drikke. Mer instrukser vil bli gitt ved ankomst. Antibac vil bli satt ut både her og på andre arrangement.


Husk å betale medlemskapet (kr 100,-) før ankomst. Betales på Vipps eller til vårt kontonummer som finnes på nettsiden vår. Det ligger også informasjon om dette på facebook siden vår.

 

Lørdag 3. oktober på Kompasset fra kl. 20:30.
Det blir logg etterfulgt av fotofremvisning. I år har vi vært så heldige å få Tom Schandy på besøk. Tom er en svært anerkjent naturfotograf og har skrevet en rekke bøker og arrangerer mye turer. Han har også høstet mye utmerkelser for sine bilder. Les mer her og her


Han har lovet et spennende foredrag om den Nordiske villmarken så her er det bare å glede seg.

 

tom

 

Natur og fritid har også stand denne dagen men også Tom Schandy vil selge bøker og gi informasjon om fugleturer.

 

Det blir også denne dagen salg av brus, kaffe, kaker og pølser samt Utsira fuglestasjons egne effekter.

 

Ringmerking
Det blir fangst i merkeskogene hver dag i uke 40 og 41 så lenge forholdene skulle tilsi dette.


Vær imidlertid obs på at grunnet smittevernsregler så er det noe mer restriksjoner:


Fotoseanser vil bli organisert slik at 1 meters avstand skal holdes
Det er ikke mulig å gå inn i merkehytta utenom for dem som er en del av personellet
Det blir ikke mulig å delta på nettrunder
Det blir satt ut antibac på bordene og en kan sitte max 4 personer på hvert bord

 

Overnatting og annen informasjon
Informasjon om overnatting finner du andre steder her på nettsiden vår. Det er i skrivende stund fortsatt ledige rom. Ellers oppfordres det som vanlig til å begrense bilkjøring og parkere fornuftig. Bruk også sunn fornuft når dere kikker inn i hagene til folk og ikke gå inn i hagene.


Matservering
I tillegg til servering på Dalanaustet så har også butikken matservering de fleste dagene. Menyene blir lagt ut på vår facebook side. Under kan dere se åpningstidene.
Se også her: https://www.utsira.net/mat-drikke


Generell oppfordring i forbindelse med Corona situasjonen
Folk med symptomer bes ikke om å oppsøke andre eller delta på det som skjer innendørs. Folk med luftveisplager bør ikke være i nærheten av andre. Skulle noen få påvist smitte må det gis beskjed til en av oss i styret så snart som mulig.


Ellers en stor takk til Utsira kommune som alltid er velvillig innstilt til oss fuglafolk, og som har latt oss få låne det flotte Sirakompasset.


Dessuten er vi glade for at fyret fortsatt er tent. La bombene komme.


Velkommen til Utsira!
Utsira fuglestasjon
Egil Ween

 

 Åpningstider Krambuloftet:

krambuloftet