I skrivende stund har det vært litt treg start på bombehøsten men det løsnet litt i dag med blant annen rødhodevarsler på Utsira. Det skal mye til å toppe fjorårets brunkinnparula men forholdene ser spennende ut både for østlige og vestlige arter.


Det blir ikke noe offisielt program før torsdag 7. oktober men fra og med fredag 1. oktober blir det åpent på kveldstid på Krambuloftet (over butikken) fra 18-22 så det blir trolig logg der i hele perioden. Mer informasjon om dette blir lagt ut på facebook og Band. Følg også med her


Her er en oppsummering av programmet videre i uka:


Fuglepub torsdag 7. oktober på Dalanaustet kl. 20:00.


Det blir åpent kun for foglafolk, og tradisjonen tro blir det logg, quiz og god stemning. Dalanaustet disker opp med pizza bufe som vanlig, og vi regner med at så mange som mulig stiller. Alltid hyggelig med fullt hus slik det stort sett har vært. Quiz-en i år er ved Martin Dagsland. 


Fredag 8. oktober på Krambuloftet kl 19.30


Vi åpner dørene kl 19:00 og kl 19.30 blir det en minnestund for Christian Tiller. Vi oppfordrer alle som har bilder av Christian, og som kan brukes til en bildekavalkade, til å sende disse til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 1. oktober.


Kl 20.00 blir det gratis matservering da Kjetil i butikken serverer Trøndersodd. For å kunne ha en ide om hvor mat som skal lages så blir det påmeldig til denne kvelden og da senest kl 12 den aktuelle dagen. Påmelding gjøres til Truls W. Andersen, eventuelt andre i styret (Egil, Torborg, Eivind eller Øystein)


Etter loggen blir det foredrag – det er Ona sin tur i år i serien «Norske bombeøyer». Vi får besøk av Kjetil Schølberg og Espen Lie Dahl så det blir nok et spennende foredrag. Her et bilde av hvitkronespurv tatt av Espen Lie Dahl på Ona. Førstefunnet hadde tilhold på Ona 2.-9. oktober 2009.  Desverre avlyst grunnet sykdom. Dermed vil vi vise landskamp på storskjerm etter matserveringen.

 

hvitkronespurv700EspenLieDahl


Det blir også salg av Utsira fuglestasjons egne effekter. Betaling kun med Vipps.


Årsmøte Lørdag 9. oktober på Kompasset fra kl. 20:30.


Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen begynner kl. 20:30 etterfulgt av årsmøtet (se egen innkalling publisert 17. september).


Årsmøtet vil bli ledet av Egil Ween med Eivind Sande tar seg av regnskap, Truls W. Andersen ringmerkingsaktiviteten og Jon Ludvig Hals valg.naturogfritidlogo


Natur og fritid stiller også i år med egen stand betjent av Jonas Langbråten. 

 

Det blir salg av enkel mat samt brus, kaffe og kaker. Dessuten selges Utsira fuglestasjons egne effekter. Vi vil forsøke å ha disse tilgjengelige også ellers i løpet av uke 40 og 41.

 

Ringmerking


Det blir fangst i merkeskogene hver dag i uke 40 og 41 så lenge forholdene skulle tilsi dette.
Om noen med merkelisens skulle ønske å bli med så ta kontakt med Truls.
Vi oppfordrer alle til å følge anvisninger gitt av stasjonens personell samt at en IKKE går i nettgatene. Dessuten ber vi om at en viser hensyn til ringmerkerne.


Overnatting og annen informasjon


Informasjon om overnatting finner du andre steder her på nettsiden vår. Det er i skrivende stund fortsatt ledige rom, men det minker. Ellers oppfordres det som vanlig til å begrense bilkjøring og parkere fornuftig. Bruk også sunn fornuft når dere kikker inn i hagene til folk og ikke gå inn i hagene.


Matservering


I tillegg til servering på Krambuloftet så vil også Dalanaustet ha matservering. Følg med på facebook siden deres https://www.facebook.com/Dalanaustet

 

Ellers en stor takk til Utsira kommune som alltid er velvillig innstilt til oss fuglafolk, og som har latt oss få låne det flotte Sirakompasset.


Dessuten er vi glade for at fyret fortsatt er tent. La bombene komme.

 


Velkommen til Utsira!


Utsira fuglestasjon


Egil Ween

 

 Her er åpningstidene til Krambuloftet i uke 40-41. Som nevnt over blir det trolig daglig logg her kl 20.30

 

krambuloftet2021