Det virker til å være fart i vår logoart (gulbrynsanger) i år igjen så er det østfra det skal skje i år? Eller klarer yankeene å holde koken? Det å toppe brunkinnparula etterfulgt av viriskogtrost blir dog vanskelig, men det er i skrivende stund spennende forhold både for østlige og vestlige arter.


Det blir ikke noe offisielt program før torsdag 6. oktober men fra og med førstkommende helg blir det åpent på kveldstid på Krambuloftet (over butikken) fra 18-22 så det blir logg der i hele perioden utenom de dagene med offisielt program. Loggen starter 20.30 og en kan bestille mat helt frem til kl 21.00. Det blir også servert middag på Dalanauset fra søndag til lørdag i uke 40 (ca 16.00-.19.00). Mer informasjon om dette blir lagt ut på facebook og Utsira-Band. Dere kan også følge med her og her


Her er en oppsummering av programmet videre i uke 40:


Fuglepub torsdag 6. oktober på Dalanaustet kl. 20:00
Det blir åpent kun for foglafolk, og tradisjonen tro blir det logg, quiz og god stemning. Dalanaustet disker opp med pizza bufe som vanlig, og vi regner med at så mange som mulig stiller. Alltid hyggelig med fullt hus slik det stort sett har vært. Quiz-en i år er ved Torborg Berge, og vi kan i år friste med premie fra Gull Leather (Jan Kåre Ness).


Fredag 7. oktober på Kompasset kl 20:00
Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen begynner kl. 20:30.

Etter loggen blir det foredrag med Atle Grimsby. Han har bodd på Utsira nå i over 30 år og vil glede oss med foredraget «30 år som bosatt i fugleparadiset Utsira»

 

atle pål kristiansen

 

Avslutningsvis vil Jan Kåre Ness vise fluktbilder tatt med speilløst kamera som en avslutning av foredraget han hadde i fjor.

 

naturogfritidlogoNatur og fritid stiller også i år med egen stand betjent av Jonas Langbråten.


Jan Kåre Ness stiller også med egen Gull Leather-stand og han bidrar også med premier til Quiz-en på torsdagen.


Det blir også i år salg av brus, kaffe, kaker og pølser samt Utsira fuglestasjons egne effekter.

 

Årsmøte Lørdag 8. oktober på Kompasset fra kl. 20:30
Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen begynner kl. 20:30 etterfulgt av årsmøtet (se egen innkalling publisert 21. september).
Årsmøtet vil bli ledet av Egil Ween med Eivind Sande tar seg av regnskap og Truls W. Andersen ringmerkingsaktiviteten.


Etter årsmøte blir det foredrag – det er Sula sin tur i år i serien «Norske bombeøyer». Jon Helle står for foredraget med både sine egne og andres bilder. Sula har de siste årene blitt satt skikkelig på kartet med funn av mestersanger og taigafluesnapper (begge nye arter for Norge) samt tunge arter som gulltrost og einersanger. Her er Jon sitt bilde fra da taigafluesnapperen ble fanget 26.09.2019:

 

taiga jon helle

 

Natur og fritid stiller også i år med egen stand betjent av Jonas Langbråten.


Det blir salg av enkel mat samt brus, kaffe og kaker. Dessuten selges Utsira fuglestasjons egne effekter. Vi vil forsøke å ha disse tilgjengelige også ellers i løpet av uke 40 og 41.

 

Ringmerking
Det blir fangst i merkeskogene hver dag i uke 40 og 41 så lenge forholdene skulle tilsi dette.
Om noen med merkelisens skulle ønske å bli med så ta kontakt med Truls.
Vi oppfordrer alle til å følge anvisninger gitt av stasjonens personell samt at en IKKE går i nettgatene. Dessuten ber vi om at en viser hensyn til ringmerkerene.


Overnatting og annen informasjon
Informasjon om overnatting finner du andre steder her på nettsiden vår. Det er i skrivende stund er det så vidt vi vet fortsatt ledige rom, men det minker. Ellers oppfordres det som vanlig til å begrense bilkjøring og parkere fornuftig. Bruk også sunn fornuft når dere kikker inn i hagene til folk og ikke gå inn i hagene.


Ellers en stor takk til Utsira kommune som alltid er velvillig innstilt til oss fuglafolk, og som har latt oss få låne det flotte Sirakompasset.


Dessuten er vi glade for at fyret fortsatt er tent. La bombene komme.


Velkommen til Utsira!
Utsira fuglestasjon
Egil Ween