Ringmerking

Sveinung Larsen, Eivind Sande og Øystein Nilsen fra vår ringmerkingsgruppeDet blir fangst i merkeskogene hver dag i uke 40 og 41 så lenge forholdene skulle tilsi dette. Vi oppfordrer alle til å følge anvisninger gitt av stasjonens personell samt at en IKKE går i nettgatene.

Logg onsdag 2. oktober på Dalanaustet kl. 20:00

Vi tjuvstarter bombehelga allerede på onsdag med logg og hyggelig samvær på Dalanaustet. Det vil være åpent for alle, så derfor tar vi loggen så raskt som mulig denne dagen.

Fuglepub torsdag 3. oktober på Dalanaustet kl. 20:00

Dette blir åpent kun for foglafolk, og det blir logg, quiz og god stemning håper vi. Dalanaustet disker opp med pizzabufe som i fjor, og vi regner med at alle støtter opp og stiller med tanke på at det forventes et visst salg av mat og drikke. Quiz-en skal visstnok være en tanke lettere i år, og vi har fine premier.

Årsmøte fredag 4. oktober på Kompasset kl. 21:00

Vi åpner dørene kl. 20:00 og loggen starter presis kl. 20:30. Natur og fritid stiller også i år med egen stand. Den blir i år betjent av Jonas Langbråten. Det blir i år salg av brus og kaffe samt salg av Utsira fuglestasjons egne effekter.

  • Filmfremvisning av Jan Kåre Ness ca. kl. 21:45, like etter årsmøtet. Det ligger en filmsnutt-teaser ute på nettet, se link på vår facebookside.

Se også egen innkalling som egen sak her på nettsiden.

Lørdag 5. oktober på Kompasset, logg og foredrag fra kl. 20:30

lappugle født i 2013Vi åpner dørene kl. 20:00 og loggen starter presis kl. 20:30. Jonas fra Natur og fritid har også stand denne dagen. Det blir også salg av våre egne Utsira fuglestasjon-effekter (t-shirts, gensere og kopper) samt salg av brus og kaffe.

Etter loggen har vi fått to spennende fordrag:

  • Foredrag av Jonas Langbråten. Tema er selvsagt ugler, og vi får høre og se litt mer til det fantastiske ugleåret i Hedmark i år.
  • Foredrag av Morten Kersbergen. Hovedtema er det fantastiske rovfugltrekket på Falsterbo, men det kan nok dukke opp et sjeldenhetsbilde eller to på tampen også.


Logg: Vi forsøker og få til daglig logg i hele perioden

I perioden onsdag 2. oktober til og med lørdag 5. oktober blir loggen som angitt over.

I perioden lørdag 28. september til og med tirsdag 1. oktober vil det føres logg hver dag kl. 20:30 såfremt vi har bemanning til det. En del av personellet er dessverre borte i starten av uke 40, men vi får det nok til uansett. Loggen vil i den perioden bli enten på Dalanaustet (når de har åpent) eller 2. etg. på Dalanaustet (de gamle stasjonslokalene). Alternativt Sildaloftet, men info om dette blir gitt på loggen på lørdag 28. september som uansett blir på Dalanaustet.

Logg fra søndag 6. oktober og utover kommer vi tilbake med mer informasjon og hvor og når.

Utstilling og stand

  • Natur og fritid ved Jonas Langbråten vil også i år ha salgsutstilling i tilknytning til årsmøtehelga. Dette blir på Kompasset både fredag og lørdag. Støtt opp om dem på www.naturogfritid.no
  • Vi stiller i tillegg med egen stand hvor vi selger våre helt nyankomne Utsira fuglestasjon-effekter (t-shirts, gensere og kopper).


Takk til Utsira kommune som alltid er velvillig innstilt til oss foglafolk, og som har latt oss få låne det flotte Sirakompasset.

Birdrace

Hvis interesse blir det birdrace lørdag 5. oktober. Man må være 2-5 personer på et lag, og påmelding skjer senest under årsmøtekvelden. Det blir flotte premier til vinnerlaget!

Overnatting

Informasjon om overnatting finner du andre steder her på nettsiden vår. Det er i skrivende stund fortsatt ledige rom på Sildaloftet, og sist vi sjekket var det også rom å få på Havstuene (Hos Hjalmar og Edith).

Det oppfordres som vanlig til å begrense bilkjøring og å parkere fornuftig, spesielt i Herberg hvor det fort blir problemer for folk og komme frem. Parker da heller nede ved kirka.

Velkommen til Utsira!

Utsira fuglestasjon

 

alt