Sangsvane (Isak Grimsby)Generelt om perioden: dekning og vær:
Fra vindfullt og tørt til vindfullt og en mer fuktig værtype. Snittemperaturen var 4,4 grader og 2,7 grader over normalen. Høyeste temperatur var 7,7 grader (25. februar), og laveste var 0 grader (20. februar). Samlet nedbør var 129,1 mm. Mest nedbør på ett døgn var 18,8 mm (13. februar). Fortsatt vindfullt med gjennomsnitt på 11, 7 m/s. Høyeste vindhastighet var 23,8 m/s (15. februar). Artsbeholdningen for februar stoppet på 48 registrerte arter på Utsira mot 44 februar-arter i 2013.

Rovfugler:
Kun notert en registrering av hønsehauk den 3. februar med lengre opphold og en spurvehauk den 16. februar, samt underrapporterte funn av vandrefalk opptil 2 ind og opptil 3 havørner som slengere gjennom hele måneden.

Sjøfugl og vadefugler (shorebirds):
Som januar er det de typiske kyst-artene som holder artstallet oppe. Da 26 av de 48 registrerte arter i måneden utgjør sjøfugler og vadefugl. De fleste gjess fra januar holdt ut på Pedlestemmen gjennom måneden. 16-17 grågjess ble mer parvise fra den 20. februar, de tre kortnebbgjessene fra januar holdt til ut måneden. Den unge tundragåsa og de 12 sædgjessene holdt seg fram til den 12. februar.

De to faste dvergdykkere siden oktober var også på plass i Nordvikvågen ut måneden. De fire brunnakkene fra januar ble til tre som holdt ut til den 16. februar. Gledligste ankomster på sjøfuglfronten var en ung laksand i Nordvikvågen og en forbitrekkende fjæreplytt på Pedleneset den 1. februar. Samt to sangsvaner som gjestet Måkskittmyre fra 6-16. februar. Det var ingen markante dager med direktetrekkende sjøfugl i måneden.

Småfugl og øvrige arter:
Største overraskelse kom i form av en hornugle som ble sett i området rundt Sirtun på morgenkvisten den 4. februar. En tidlig svartryggerle ankom Utsira den 25. februar, ellers ingen markante småfuglbevegelser i måneden.

Ringmerking:
Ingen merkeaktivitet i måneden.

Nye årsarter:
Syv nye årsarter utgjøres av: Laksand og fjæreplytt den 1., hønsehauk den 3., hornugle den 4., ringdue og sangsvane den 6. og endelig linerle i form av underarten svartryggerle den 25. februar.

Sjeldenheter/Lokale rariteter:
Foruten syvende vinterfunn av hornugle så var det ingen oppsiktsvekkende funn i løpet av februar måned.

Havelle (Isak Grimsby)