Logg onsdag 1. oktober på Dalanaustet kl 20:00

Foto: Morten KersbergenVi tjuvstarter bombehelga allerede på onsdag med logg og hyggelig samvær på Dalanaustet. Det vil være åpent for alle, så derfor tar vi loggen så raskt som mulig denne dagen.
 

Fuglepub torsdag 2. oktober på Dalanaustet kl. 20:00

Den blir som vanlig åpent kun for foglafolk, og det blir logg, quiz og god stemning håper vi. Dalanaustet disker opp med pizzabufe som i fjor, og vi regner med at alle støtter opp og stiller med tanke på at det forventes et visst salg av mat og drikke.

Quiz-en er i år tilbake i de eminente hendene til Jan Kåre Ness.
 

Årsmøte fredag 3. oktober på Kompasset kl. 21:00

Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen starter presis kl 20:30. Selve årsmøtet startet kl 21:00 og egen innkalling er lagt ut på nettsiden vår her.

Natur og fritid stiller også i år med egen stand. Den blir i år betjent av Runar Jåbekk og/eller Jonas Langbråten. Det blir også i år salg av brus og kaffe, samt salg av Utsira fuglestasjons egne effekter.

Video om Fuglekikkere på Utsira Del 2 vises av Jan Kåre Ness ca. kl. 22:00; like etter årsmøtet. Denne gang handler det blant annet om når fuglekikkere forteller om sin favorittlokalitet på Utsira samt drømmearten en ønsker å finne på Utsira. Første del vist i fjor kan ses her og her.
 

Lørdag 4. oktober på Kompasset, logg og årsmøte i FO fra kl. 20:30

Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen starter presis kl 20:30. Natur og fritid har også stand denne dagen. Det blir også salg av våre egne Utsira fuglestasjon effekter (t-shirts, gensere og kopper), samt salg av brus og kaffe. Bjørn Ove Høyland har egen stand om ”Kikk og bruk”.

Feltornitologenes (FO) årsmøte blir avholdt etter loggen (se egen innkalling her), og etter årsmøte viser Sindre Molværsmyr bilder fra noen av sine måkeopplevelser. Det blir litt om ID, litt om ringmerking og selvsagt litt om funnet av årets godbit; Norges første steppemåke.


Logg: Vi forsøker og få til daglig logg i hele perioden

I perioden onsdag 1. oktober til og med lørdag 4. oktober blir loggen som angitt over.

I perioden lørdag 27. september til tirsdag 30. september og fra søndag 6. oktober og utover kommer vi tilbake med mer informasjon og hvor og når vi eventuelt vil avholde samlet logg. Følg med på vår facebook side for mer informasjon.


Utstilling og stand

  • Natur og Fritid ved Runar Jåbekk og Jonas Langbråten vil også i år ha salgsutstilling i tilknytning til årsmøtehelgen. Dette blir på Kompasset både fredag og lørdag. Støtt opp om dem på www.naturogfritid.no
  • Kikk og bruk - hvordan se på fugler (Forfattere: Bjørn Ove Høyland og Bjørn Olav Tveit). Bjørn Ove vil ha egen stand hvor han forteller om og selger boka samt gir gode råd om ”kikk og bruk”
  • Foto: Egil WeenVi stiller i tillegg med egen stand hvor vi selger våre Utsira fuglestasjon-effekter (t-shirts, gensere og kopper).
     

Birdrace

Det var bra interesse for birdrace i fjor, så også i år blir det birdrace lørdag 4. oktober. En må være 2-5 personer på et lag, og påmelding skjer senest under årsmøtet kvelden. Det blir flotte premier til vinnerlaget!
 

Ringmerking

Det blir fangst i merkeskogene hver dag i uke 40 og 41 så lenge forholdene skulle tilsi dette. Vi oppfordrer alle til å følge anvisninger gitt av stasjonens personell samt at en IKKE går i nettgatene.

NB: Husk at en ikke skal registrere fugler som ringmerket når ser en fugl i hånd! Vår ringmerkingstabell vil da få dobbelregistreringer.


Overnatting og ellers

Informasjon om overnatting finner du andre steder her på nettsiden vår. Det er i skrivende stund fortsatt ledige rom og langtidsvarselet er spennende.

Ellers oppfordres det som vanlig til å begrense bilkjøring og parkere fornuftig, spesielt i Herberg hvor det fort blir problemer for folk og komme frem. Parker da heller nede ved kirka.

Stor takk til Utsira kommune som alltid er velvillig innstilt til oss fuglafolk, og som har latt oss få låne det flotte Sirakompasset.

Velkommen til Utsira!

Utsira fuglestasjon