Foto: Christian TillerFuglepub torsdag 1. oktober på Dalanaustet kl. 20:00

Den blir som vanlig åpent kun for foglafolk, og det blir logg, quiz og god stemning håper vi. Dalanaustet disker opp med pizzabufe som i fjor, og vi regner med at alle støtter opp og stiller med tanke på at det forventes et visst salg av mat og drikke.

Quiz-en er i år lages av Christian Tiller som har lovet en helt ny vri.

Årsmøte fredag 2. oktober på Kompasset kl. 21:00.

Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen starter presis kl 20:30. Natur og fritid stiller også i år med egen stand. Den blir i år betjent av Jonas Langbråten.

Det blir også i år salg av brus og kaffe, samt salg av Utsira fuglestasjons egne effekter.

Årsmøtet starter kl 21:00, se egen sak med innkalling og saksliste.

Video om Fuglekikkere på Utsira Del 3 vises av Jan Kåre Ness ca. kl. 22:00; like etter årsmøtet. Dette blir siste del av triologien. Del 2 som vistes i fjor kan ses her.

Lørdag 3. oktober på Kompasset kl 20:00

Vi åpner dørene kl 20:00 og loggen starter presis kl 20:30. Natur og fritid har også stand denne dagen. Det blir også salg av våre egne Utsira fuglestasjon effekter (t-shirts, gensere og kopper og helt nye hettegensere), samt salg av brus og kaffe.

Håkon Heggland in action (Foto: Jan Kåre Ness)Etter loggen blir det foredrag med Håkon Heggland og Brage Heggland som vil fortelle om sin tur Norge rundt i sommer med hovedvekt på Finnmark.

Logg andre dager: Vi forsøker og få til daglig logg i hele perioden

I perioden lørdag 26. september til onsdag 30. september og fra søndag 4. oktober og utover kommer vi tilbake med mer informasjon og hvor og når vi eventuelt vil avholde samlet logg. Følg med på vår facebook side for mer informasjon.


Utstilling og stand

Natur og Fritid ved Jonas Langbråten vil også i år ha salgsutstilling i tilknytning til årsmøtehelgen. Dette blir på Kompasset både fredag og lørdag. Støtt opp om dem på www.naturogfritid.no

Vi stiller i tillegg med egen stand hvor vi selger våre Utsira fuglestasjon-effekter (t-shirts, gensere og kopper) samt helt nye hettegensere. Vi selger også siste rest av gamle årbøker. Det blir også mulighet å kjøre kaffe og mineralvann samt litt å tygge på.

Birdrace

Vi satser på birdrace også i år, og da på lørdag 3. oktober. En må være 2-5 personer på et lag, og påmelding skjer senest under årsmøtet kvelden. Det blir premiering.

Foto: Egil WeenRingmerking

Det blir fangst i merkeskogene hver dag i uke 40 og 41 så lenge forholdene skulle tilsi dette.

Vi oppfordrer alle til å følge anvisninger gitt av stasjonens personell samt at en IKKE går i nettgatene.

NB: Husk at en ikke skal registrere fugler som ringmerket når ser en fugl i hånd! Vår ringmerkingstabell vil da få dobbelregistreringer, selv om det dessverre foreløpig ikke er oppe å gå i den nye versjonen av Artsobservasjoner.

Overnatting og annen informasjon

Informasjon om overnatting finner du andre steder her på nettsiden vår.

Det er i skrivende stund fortsatt ledige rom og langtidsvarselet er meget spennende. Det er allerede i skrivende stund rekordår for gulbrynsangere i Finland, så vi kan håpe på rekord også her.

I tillegg til servering på Dalanaustet så har også butikken matservering de fleste dager. Vi legger ut informasjon om dette fortløpende på vår facebook side.

Ellers oppfordres det som vanlig til å begrense bilkjøring og parkere fornuftig, spesielt i Herberg hvor det fort blir problemer for folk og komme frem. Parker da heller nede ved kirka.

Stor takk til Utsira kommune som alltid er velvillig innstilt til oss fuglafolk, og som har latt oss få låne det flotte Sirakompasset.

Velkommen til Utsira!

Utsira fuglestasjon