Lite å melde om fra juli. En gresshoppesanger sang på Austrheim natt til den 1., og en storjo fløy over øya dagen etter. Det samme gjorde en sandlo den 4. Enkelte uvanlige sommerarter dukket opp i løpet av måneden, som tyrkerdue, sandsvale og tornskate.

Den mest uvanlige var imidlertid svartstrupa som ble sett på Skjeldemarkje den 7. Utenom hekkefunnene for noen år siden er ikke svartstrupe påvist på Utsira sommerstid tidligere.

Fangst av havsvaler på Pedleneset startet opp den 11., men det var påfallende liten aktivitet å spore. De fleste nettene ga kun et par-tre fugler, noen netter null, så tre stormsvaler natt til den 28. var derfor en positiv overraskelse.

Ellers kom det litt vadefugl midt i måneden, samtidig med sørlige og sørøstlige friske vinder og regn. Grønnstilk, skogsnipe, småspove og sotsnipe var blant artene involvert.

Få dager med fin vind fra vestlig sektor ga tilsvarende få dager med fine resultater fra Pedleneset dagtid, men den 18. trakk det to havlirer, 50 havhest og 25 storjo forbi.

En hunnfarget svartrødstjert sett den 21. ved gravlunden er sikkert den samme som har hatt tilhold en god måned.

På Spannholmane og Lausingen var det 75 fjæreplytt, ni sandløpere, 25 steinvendere og to småspover den 25. En sotsnipe trakk over øya den 27. Opptil 50 grankorsnebb flyr rundt.

alt