Ringmerkingsvirksomheten på Utsira


Utsira fuglestasjon har en egen ringmerkingsgruppe som pr. i dag består av følgende personer:

Truls W. Andersen, Oslo

Jostein Austevik, Sandnes

Atle Grimsby, Utsira

Sveinung Larsen, Stavanger

Øystein B. Nilsen, Utsira

Eivind Sande, Utsira

I undermenyene vil det periodevis legges ut årstotaler, kontroller og gjenfunn. Dessuten kan du følge årets ringmerking fortløpende via tabell som genereres automatisk fra artsobservasjoner.no.

Et nyhetsbrev fra ringmerkingsgruppa vil også legges ut på forsiden én gang i året.

Her følger et lite bildegalleri av de fantastiske ringmerkerne, med Øystein øverst til venstre og Eivind øverst til høyre, Atle i midten til venstre og Jostein i midten til høyre, Truls nederst til venstre og Sveinung nederst til høyre.

ØysteinEivind
AtleJostein
TrulsSveinung


Her følger også et lite galleri av de virkelige hovedpersonene, nemlig fuglene. Artene som vises er øverst firkløveret dvergfluesnapper, brunsanger, rubinstrupe og svartstrupetrost, deretter trioen rødstjert, gulsanger og rosenfink, så en enestående vendehals, og nederst fangsten på én nettrunde med to hauksangere, dvergfluesnapper og kvartbekkasin.

Disse får stå som et representativt utvalg for de drøyt 97 000 fuglene fordelt på 165 arter som er ringmerket i Utsira fuglestasjons regi siden oppstarten i 1992. Forut for dette er det også selvsagt fanget og ringmerket en mengde fugler, og vi håper på sikt å kunne presentere også disse tallene.

Alle bildene under er tatt av Øystein B. Nilsen.

altaltaltaltaltalt
alt